Vilket poolskydd ska du välja, och varför?

Poololyckor med värsta utkomma drunkning är allt för vanligt förekommande. Det händer folk i alla åldrar, men främst barn. Det kan dessutom hända för båda vilda och tama djur. En bra är ett poolskydd som även gör att undviker döda grodor och andra smådjur i din pool. Följande artikel kommer gå djupare in på fördelarna jämfört med kostnaderna av ett poolskydd. Vi kommer diskutera ett vanligt poolskydd som används på sommaren för att få bort bakterier, vinterpoolskydd som likt namnet används på vintern och säkerhetsskydd som kan användas året om.

Poolskydd finns för både nedgrävda och ovanmarkspooler och oavsett pooltyp ska poolsäkerhet alltid tas på högsta allvar. Förutom säkerhet erbjuder även ett poolskydd ett naturligt skydd till din pool. Som tidigare förklarat skydder den dels mot vilda djur som vill ta sig ett bad men även från algbildning, som kan ske med hjälp av solljus. Poolöverdraget håller borta solljuset och gör att algblomningen inte kan ta fart. En annan fördel är att det sparar energi. Detta då den behåller värmen i vattnet bättre samt eftersom rengöringsproceduren blir enklare så behövs inte kemiskt poolrengöringsmedel användas.

Olika typer av poolskydd

På marknaden idag finns det ett stort antal olika poolskydd, vissa fungerar enbart som ett skyddande lager medans det även finns rejäla säkerhetsskydd. På ett vanligt poolskydd ska den relativt tunna duken dras tvärs över poolen och vara spännas upp bra så att löv och annat skräp enkelt ska kunna blåsa iväg. Skyddet gör också att djur och barn ofta avstår från att hoppa i vattnet. Här kommer däremot problemet, för det har rapporterats att djur och barn drunknat efter de gått tvärs över poolduken, och poolduken då brustit. En lösning till detta är att använda ett säkerhetsskydd.

Likt poolskydd är säkerhetsskydd kraftigt uppspända. De är också ofta är fastbundna till poolkanten med hjälp av speciella spännen. Dessa kan hålla hundratals kilo utan problem, och håller således både djur och barn ute från poolen. Ett säkerhetsskydd är oftast gjort på bastant vinyl or vävda nät. Vävda nät är ett lite prismedvetnare val, men är också tunnare. Vinyl har bättre kvalitet och därmed ökat skydd, men kostar också därefter.

Vinterskydd

Säkerhetsskydd kan även användas som vinterskydd, och de har fördelar över ett vanligt vinterskydd eftersom de kan hålla löv och vatten utan att brista. Vanliga vinterskydd kräver att poolskötaren avlägsnar dessa, för att skyddet inte ska brista. Men ett vanligt vinterskydd är också betydligt billigare. Vinterskyddet är egentligen enbart anpassad till vinterklimatet, det vill säga en väldigt låg temperatur. Vinterskyddet kräver däremot borttagning av löv, kvistar och annat skräp. Ifall detta lager inte rensas ordentligt, bildas det på vårkanten en enorm massa av skräp och ifall du betalar någon för nermontering av poolskyddet på våren, kan ett säkerhetsskydd vara en smart investering då de sänker kostnaderna flerfaldigt.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *