Teleskopiska poolhus

Teleskopiska poolhus

En ny trendvåg har svept över Sverige, denna gång är det teleskopiska poolhus som har kommit hit för att stanna. Det finns en rad olika tillverkare som producerar teleskopiska poolhus. Materialen och därmed kvaliten skiljer dessa tillverkare åt. Vissa tillverkare erbjuder obligatorisk hemkörning och installation av poolhuset, eftersom det garanterar högsta möjliga hållbarhet och därmed mindre klagomål. Det absolut vanligaste materialet är aluminum. Dessa kommer installerade med profiler av kanal- eller klarplast alternativt polycarbonat.

Design och funktionalitetsmässigt är dörren oftast på ena kortsidan och måtten är oftast mellan en till två meter i höjd och liknande i bredd och längd. För att inte ta för mycket rymd av trägården kan poolhuset placeras i en nedgrävd grop, så länge dörren går att öppna helt.

Vanligaste problemen med teleskopiska poolhus är att det kan bli fuktskador, kondens problem, och att telescopen kan spricka under kalla vinterdagar. Åtgärdarna har de flesta tillverkare redan löst genom att leverera en avfuktare och erbjuda deras högkvalitativa installation av poolhuset som ska göra att den klarar extra låga temperaturer.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *