Matcha poolmöbler till poolen

Att ha rätt matchande möbler till poolen är en oerhört viktig inredningsfråga. Vill du fixa till en avkopplande hörna bredvid poolen eller ha en hel tropisk trädgård som omringar poolen? Oavsett vilket så finns flera designtips att hämta i vår artikel nedan.

Viktigt för poolmöbler är att de inte ska vara vattenkänsliga. Även om man önskar en sofistikerad miljö så kommer det inte dröja länge förrän någon kommer skvätta vatten på den dyrbara inredningen. Dessutom måste de hålla en hög hållbarhet och klara av utomhusbruk. Ifall ni har ett inomhus poolrum måste möblerna vara resistenta mot den höga luftfuktigheten som poolen skapar.

Nog om hållbarhet, varför man har poolmöbler är för att kunna vila efter det uttröttande badet, så därför är det viktigt att ha mjuka och sköna viloplatser. Solstolar är de klassiska möblerna, och finns i en mängd olika varianter. Men poolmöbler kan innebära bra mycket mer än så. Detta kan vara växter, parasoller och en soffgrupp eller hela middagsbordet. Att äta middag vid en glimrande poolkant är inte helt dumt. Det är faktiskt bara kreativiteten som sätter stopp.

Staket eller räcke
Inte bara för att öka poolens säkerhet men även för inredningen och insynens skull så är det en smart idé att bygga ett staket eller räcke invid poolen. Detta staket ger poolen en naturlig avbalkning och fungerar som bra insynsskydd från snokiga grannar eller förbipasserande. På så vis blir poolen en mer avlägsen plats där alla kan njuta i lugn och ro. Ifall du bygger ett staket som är mer än 60cm högt behövs det oftast ett bygglov. För att undvika böter så kolla med din kommuns byggnadsnämnd innan du börjar bygga. Ett annat vanligt tillägg är ett pooltak, som både ger skydd, behåller värme och är snyggt.

Trendigt just nu är att skapa en tropisk miljö runt poolen med tropiska växter vilket får badaren att drömma sig bort till exotiska paradiset. På grund av dess funktionalitet och låga skötseltid har aluminium blivit ett populärt material för poolmöbler. De är lätta att flytta runt och har en förhållandevis hög hållbarhet. En annan rekommendation är trä- och järnmöbler. De är lite dyrare men är väldigt snygga och har även de en hög hållbarhet. Viktigt är att trä- och järnmöbler måste vara färgskyddade och impregnerade så att de inte blir fuktskadade. Om du eftersöker ett prismedvetna alternativ är plastmöbler. Dessa är underhållsfria men håller inte alltid den högsta kvaliteten. Som ni säkert märkt har också konstrottingen blivit ett allt vanligare poolmaterial. Dessa är de svarta vävda stolar, sofforna och borden som ni säkert sett på tomter runt om i Sverige.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *