Hur påverkar pool värdet på huset?

Ifall ett poolköp är en bra eller dålig investering beror på flertalet faktorer. Läget av tomten och läget av poolen avgör mycket. Ett lyxigt läge på tomten som attraherar lyx-sökande köpare, är en poolinvestering ofta mer fördelaktigt än för pooler i vanliga villaområden.

Dessutom gör mäklaren en stor del av detta värde, då denne kan framhäva poolens fördelar i form av vackra bilder och välskrivna texter och på så vis locka kunder som är genuint intresserade av pool, och kan tänkas betala det lilla extra för en tomt med pool.

Viktigt att tänka på vid poolbygget är vart på tomten poolen ska stå. Den skall inte inkräkta på tomtens rymd, passa bra in med huset och tomten samt ha begränsad insyn från grannar och förbipasserande.

Ett vanligt tips för de som vill göra investeringar som ökar värdet på huset är investeringar som ger lägre driftkostnader, exempelvis bergvärme. Detta gäller även för pooler. Ifall du har en pool med låga driftkostander, så som en välgjuten och välkaklad pool, möjligtvis inrett med reningssystemet Spa Frog och övriga energisnåla metoder, så är det mer troligt att husets värde ökar.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *