Fördelar med en stålväggspool

Om du är sugen på en stor pool är en stålväggspool utan tvekan det bästa alternativet. Det är en väldigt enkel konstruktion vilket gör att inte särskilt mycket material behövs användas. Samtidigt ligger stålväggspooler i en helt annan prisklass än timmer-, betong- och thermopooler vilket gör att poolens totalkostnad blir förvånansvärt låg trots den goda kvalitéen.

Stålväggpoolens uppbyggnad
En stålväggpool består först och främst av en plåtvägg som placeras i en plastskena längs med hela poolkanten. Dennes funktion är att samla upp restvatten och även stabilisera poolen. Utsidan av väggen är klädd med ett plastskikt som skyddar från repor. Runt denne monteras en stor rulle vars ändar låses med en låsprofil gjord i metall. Ytterligare en platsskena placeras, men denne för att ge stålväggen ett avslut och för att hålla poollinern i skikt. Till detta monteras bräddavlopp, inlopp och renings- samt värmesystem på plats och kopplas rätt.

Flexibel stålväggspool
Det råder delade meningar om vad som är det bästa med en stålväggspool, men många håller med om den flexibilitet som poolen erbjuder ligger högt på listan. Stålväggspooler, till skillnad från många andra pooler, ställer nämligen väldigt låga krav på förberedelser av den mark poolen skall stå på. På så vis kan en stålväggspool passa lika bra som markpool som ovanmark pool. Dessutom passar de väldigt bra på tomter där det är svårt att gräva, exempelvis bergiga tomter eller sutterängtomter.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *