Exotiska pooltyper

Har du tröttnat på de gamla tråkiga poolerna och söker efter lite mer spänning i pooldesignen? Då är infinity edge pool eller en havspool någonting för dig.

En infinity edge pool är precis som det låter, en pool vars ände aldrig tar slut. Det ser ut som att vattnet rinner över kanten. Ifall en infinity edge pool placeras bredvid havet kan det se ut som poolvattnet sträcker sig ända till horisonten. Viktigt i allmänhet är att poolens bakgrund är godtycklig för att skapa rätt effekt till infinity edge poolen. Exempel på bakgrunder är en mäktig stadsutsikt, vacker natur eller ett glimrande hav.

På grund av vårt kalla klimat så fungerar kanske en havspool inte så bra i Sverige, men på ditt sommarställe utomlands kan det vara ett utmärkt alternativ. Här tar poolen del av världshavens vatten, och med hjälp av pumpar så cirkulerar havsvatten runt i poolen. Detta är praktiskt vid farliga stränder där man inte kan bada på grund av exempelvis hajar eller farliga klippor. En havspool passar perfekt för den säkerhetstänkande naturälskaren.

Se tips om exotiska poolmöbler i vår guide.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *