Deklorinera vatten innan tömning

I takt med globala uppvärmningen så höjs Sveriges miljökrav. Idag regleras spa- och poolanläggningars vattentömnings rutiner, och i många kommuner har det tillträtt en lag som kräver avklorering innan vattentömning. För dig som bor i Stockholm så är det organisationerna Miljösamverkan Stockholm och Stockholm Vatten som är ansvariga för dessa uppdateringar.

För att undvika dyra boter rekommenderar vi att du följer dessa råd, och därför har vi satt ihop en liten guide hur du kan avklorera vattnet innan tömning. Detta kan göras på en rad olika vis, det går att tillsätta avkloreringskemikalier som natriumsulfit eller natriumtiosulfat. Ett annat sätt är att låta vattnet stå och dra sig ett par utan några klortillsatser. Då kommer det tidigare kloret att förbrukas och poolvattnet blir naturligt avklorerat.

Ett annat, och kanske det vanligaste och effektivaste sättet, är att montera en specialbyggd deklorinator till backspolningsröret. Detta gör att när du backspolar poolen så avkloreras vattnet av sig själv, vilket för dig som poolägare både är väldigt billigt och bra för miljön.

En deklorinator finns att köpa hos en mängd olika återförsäljare.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *